Collectie De Stadshof in Museum Dr. Guislain Gent

03.05.2013 Exhibitions

Collectie De Stadshof is in langdurige bruikleen gegeven aan het Gentse Museum Dr. Guislain en is daar in een wisselende presentatie te bezichtigen (Welkom De Stadshof, Spelmakers, Verborgen Werelden, De Kabinetten).

Museum Dr. Guislain in Gent, opgericht in 1986 en gehuisvest in een monumentaal negentiende-eeuws complex, beheert drie museale collecties rond de geschiedenis van de psychiatrie, de sociale fotografie en beeldende (outsider-)kunst.

Met de collectie De Stadshof kon de laatste substantieel worden uitgebreid. Het enthousiasme van het Gentse museum en de mogelijkheid de doelstellingen van de stichting aldaar te verwezenlijken, leidde op 6 februari 2002 tot de ondertekening van een samenwerkings- en bruikleenovereenkomst voor de gehele collectie voor tenminste tien jaar. Museum Dr. Guislain draagt zorg voor de conservering en registratie van de collectie, stelt delen daarvan ten toon, en put uit de verzameling voor thematentoonstellingen. Daarnaast is in de overeenkomst bewust ruimte geschapen om, na overleg met de Stichting Collectie De Stadshof, werken uit de collectie ook elders tijdelijk of permanent te exposeren.

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent, België
tel: +32(0)9/216.35.95
fax: +32(0)9/216.35.35
www.museumdrguislain.be
info@museumdrguislain.be
Openingsuren
van dinsdag tot vrijdag: 9-17h
zaterdag en zondag: 13-17h
Gesloten op maandag, op 24, 25 & 31 december en op 1 januari

Museum Dr. Guislain