Hatemines II/I.Carrier

Hipkiss

Chris Hipkiss werkte in een meubelmakerij, studeerde af als geograaf en wijdt zich sinds 1990 geheel aan het tekenen. Hij ontwikkelt zich tot een utopist met een wereldbeeld waarin “het vrouwelijke aan de macht” komt voor een wenselijk natuurlijk evenwicht. Hij licht dat verder niet toe, want hij vindt dat zijn tekeningen voor zichzelf moeten spreken.

Hipkiss tekent uitsluitend met potlood, in zwart en grijstinten. Soms voegt hij zilver- of goud-inkt toe. Over het gebruik van kleur zegt Hipkiss: “Het is verschrikkelijk. Mijn brein blokkeert bij het gebruik van kleur. Ik houd van de nauwkeurigheid van het tekenen en het karakter van kleur maakt het nog moeilijker om die precisie te bereiken.” Ruimtelijkheid wordt gesuggereerd door herhaling van steeds kleiner wordende motieven. Deze motieven ontleent hij aan de cultuur (architectuur) en aan de natuur (plantenwereld en seksualiteit).

Internationaal krijgt Hipkiss veel waardering als outsider kunstenaar. Hijzelf noemt zich een visionaire en eigentijdse autodidact.

Info: www.chrishipkiss.org