Nadau, Jean-Pierre

Jean-Pierre Nadau werd geboren in 1963, in de Parijse voorstad Melun. Als teenager raakte Nadau in de ban van contemporaine muziek en volgde hij alle denkbare nieuwe ontwikkelingen daarin. Zijn belangstelling verbreedde zich tot film- en theatercultuur, en hij wilde acteur worden. Hij volgde een driejarige studie aan de Ecole de Théâtre in Parijs, vanaf 1982. Zijn toekomst lag in het theater, zowel in het schrijven als in het spelen. Er was geen teken van beeldend kunstenaarschap te bespeuren.

In 1984, had Nadau een openbarende, doorslaggevende ontmoeting met Roger “Chomo” Chomeaux (1907–1999), de kluizenaar-kunstenaar uit het woud van Fontainebleau bij Paris. Plotseling stopte Nadau met acteren in 1986, om samen met Chomo te werken. Vanaf 1988, begon Nadau zelfstandig te tekenen – opnieuw geïnspireerd, nu door het werk van Augustin Lesage (1876–1954). Nadau maakte veel zwart-wit tekeningen in klein formaat voor hij zijn grote formaten aandurfde (tot wel 11 meter) op papier of doek.

Uiteindelijk settelde Nadau zich in een chalet in de Haute Savoie, in de Franse Alpen. Hij woont en werkt daar sindsdien. Het hooggebergte met zijn wolkenluchten inspireren hem.

 

‘Mythologie des 3 hippodromes infernaux’

zie ook: Christian Noorbergen, in: Raw Vision#87

Outsider Art Sourcebook, (Raw Vision) 2016, p.163.

Jean-Pierre Nadau
1963 Melun, France -